
מכירים את זה שהצד השני בא אליכם בטענות ומאשים אתכם שאתם "לא מספיק"? את לא מספיק משחררת, אתה לא עוזר לי מספיק, את לא משקיעה מספיק בזוגיות, אי אפשר לסמוך עליך בכלום, את לא מספיק חמה, את כל הזמן מתלוננת, אתה כל הזמן כועס…. נשמע מוכר, נכון?
אז ברוכים הבאים כאן גרים בכיף (לפרקים) מר אשם וגברת מאשימה (או ההפך...).
הדיירים האלו יכולים להמשיך באותה הדינאמיקה ולא לצאת מלופ ההאשמות לעולם, או… שהם יכולים גם לבחור אחרת.
אבל רגע לפני בחירות חדשות, בואו ננסה לענות לעצמנו, על מה קורה לנו כשמישהו מאשים אותנו - אנחנו נלחצים? מאשימים בחזרה? לוקחים אחורה ומרצים (עושים הכל כדי שהמצב לא יחמיר)? או שאולי אנחנו נכנסים ללחץ וחרדה?
אחרי שהבנו איך אנחנו מגיבים, בואו נעבור לתכלס - מה עושים עם זה? • לא נבהלים ונושמים עמוק! נותנים לתחושת האשמה מקום ומבינים שלא יקרה לנו שום דבר רע או נורא... • בודקים אם יש אמת במה שנאמר לי? האם אני שלם עם מה שעשיתי או שבאמת האשמה היתה חסרת בסיס והכל קשור רק לאישיוז של צד השני ? • אם באמת יש משהו (אפילו הקטן ביותר) בהאשמה כלפי – זה המקום שלי לקחת אחריות. • ואם אין? זה לגמרי עניין של הצד השני והעבודה היא שלו.
בייעוץ זוגי בגישת מובחנות אני בעצם עוזרת לכל אחד מבני הזוג להתבונן פנימה ולהיות כן ואמיתי. זה כמובן יוצר יותר קונפליקטים תחילה, אבל זה גם מחבר יותר. אנחנו לומדים להיפרד משפת הכעס וההאשמות ומתבגרים יחד, לומדים לקחת אחריות!
Comentários