
לא מעט זוגות שחווים קשיים, תקיעות בקשר, מריבות וקונפליקטים, צד אחד מבני הזוג מעוניין לפנות לייעוץ זוגי במטרה להתגבר על הקשיים ולנסות להציל את הקשר, בעוד שהצד השני מסרב ומתנגד ללכת לתהליך כזה.
כשפונים אלי במקרים כאלה, אני שומעת את חוסר האונים, את התסכול הגדול, את תחושת הלבד וההרגשה שהם במבוי סתום!
הסיבות להתנגדות מצד בני הזוג להגיע לייעוץ זוגי שונות ומגוונות ולכן, לפני הכל, חשוב קודם לברר מה הסיבה האמיתית לכך.
קושי בהתמודדות עם הבעיות
לפעמים לא להתמודד עם הבעיות נראה כמו הדרך הקלה, תהליך כזה מצריך מאמץ נפשי גדול בלהתמודד עם הפחדים שבחשיפה, כנות, פגיעות, לקיחת אחריות וקבלת החלטות.
הצד השני עשוי לשדר שלא אכפת לו, שנוח לו עם המצב הקיים וכו׳, אך בפועל הסיבה האמיתית היא לרוב הקושי בהתמודדות עם הבעיות. לכן, חשוב להעביר להם שבתהליך כזה נלמד משהו על עצמנו, נוכל להתפתח, לגדול ולקבל כלים לחיים שבעזרתם נשחרר את המקום התקוע ונוריד מעצמנו עול גדול. הערך המוסף הוא שנצא מתהליך כזה מחוזקים כל אחד באופן אישי ובאופן זוגי.
מאמינים שהבעיות הן רק של הצד השני ושהצד השני ילך לטפל בעצמו.
לרוב אנשים מתקשים לראות את החלק שלהם בקושי הזוגי והרבה יותר קל ונוח לראות את החלק של הצד השני.
זוגיות היא מערכת לכל דבר וכל חלק בתוכה משפיע אחד על השני ועל המערכת בכללותה. ההתנהגות והתגובה של כל אחד מבני הזוג בתוך המערכת משפיעות בהכרח על הצד השני ובכך משמרות את המעגליות של הקונפליקטים והמריבות שבתוכה. מטרת הייעוץ היא לפרק את המעגליות הזו ולבנות מערכת זוגית בריאה שתישמר לאורך שנים.
לא מאמינים בזה כאופציה שיכולה לעזור.
לא כל תהליך כזה מסתיים במאה אחוז של הצלחה, אבל מה שבטוח הוא שאין מה להפסיד, אלא רק להרוויח, את הזוגיות ו/או את עצמך. אפשר ללכת לפגישת התרשמות או לכמה פגישות בודדות, בהסכמה ובהבנה שניתן לסיים זאת בכל רגע.
מאמינים שהם יכולים לפתור את הבעיות לבדם ללא עזרה.
היתרון בללכת ליועצת זוגית הוא בין היתר ביכולת שלה לראות את המערכת הזוגית ואת כל אחד מבני הזוג באופן נקי, ניטרלי, לא שיפוטי ולא ביקורתי.
יכולה להיות עבודה עצמאית של הזוג, דרך סדנאות, ספרים וכו׳, אך זו צריכה להיות מחויבות של שני הצדדים וחשוב לעבוד על זה ביחד. אם הרגשתם שעדיין לא הצלחתם, תוכלו ללכת לכמה פגישות שיכוונו אתכם נכון ושיראו לכם נקודות מבט אחרות שלא ראיתם או חשבתם עליהן שבאמצעותן תוכלו להתמודד עם הקשיים שלכם ממקום אחר.
ניסיון עבר בטיפול שלא עבד.
טיפול שלא צלח בעבר לא בהכרח משליך על העתיד. הסיבות לכישלון יכולות להיות קשורות בחוסר כימייה עם המטפל, גישות ושיטות שלא בהכרח מתאימות לכם, אי פתיחות לתהליך וכו׳.
כדאי לברר על הגישות השונות הקיימות ולוודא שאתם בוחרים בגישה שאתם מתחברים אליה, לקיים שיחה מקדימה ולוודא שיש כימיה עם היועצת ובכל מצב תמיד להיות מחוברים לתחושת הבטן ולסמוך על עצמכם.
שיקול כלכלי
כשקשר זוגי נמצא במבוי סתום חשוב להגדיר סדרי עדיפויות ולהבין שייעוץ זוגי יכול להיות הכרחי להצלת הקשר. אפשר לפתוח את הנושא עם היועצת להחליט על ריווח הפגישות ולבחור ביועצת שלא דוגלת בתהליכים ארוכי טווח.
הרגשה של ״עונש״
פעמים רבות הצד שרוצה ללכת ליעוץ זוגי מאיים ומציב אולטימטום לצד השני כתנאי להמשך הקשר, לפני פרידה.
הצד המאוים לרוב מגיב בהתנגדות ובהתרעמות גדולה, חש שדחקו אותו לפינה ולכן נסגר בפני כל אופציה לתהליך כזה.
אם זה המסר שהעברתם והצד השני מתנגד באופן נחרץ, נסו לשנות זאת, אל תשתמשו באיומים ובהצבת אולטימטום, היו כנים, תיפתחו ותדברו מליבכם ומכאבכם על הסיבה שבגללה אתם רוצים ללכת ליעוץ זוגי ותסבירו גם שהתהליך הוא לא רק בשבילכם, אלא גם בשבילם.
לא רוצים לחשוף בפני זר את הבעיות שלהם.
יש שמאמינים שהעניינים הזוגיים שלהם הם עניינם הפרטי ושלא צריך לשתף אותם עם אף אחד. פעמים רבות זה נובע מבושה או מפחד. לכן חשוב שתבינו את המקום הזה שלהם, היו אמפתיים ונסו להסביר שהמרחב הטיפולי הינו חסוי ופרטי. הסבירו שגורם שלישי מאוד יכול לעזור ושזהו תהליך הדרגתי, שחושפים בו כשמרגישים בנוח ובטוח.
חשש להרגיש מותקפים ושהיועצת תנקוט בצד אחד.
אף אחד לא אוהב להרגיש מותקף בטח כשאתה מול אדם זר.
הטחת אשמה היא משהו שכיח במערכת יחסים והחשש הזה בתוך הטיפול מובן. התפקיד של היועצת הזוגית הוא לתת ביטוי לשני הצדדים, לאפשר לשניהם להשמיע את קולם, להבין את שניהם, לאפשר מרחב בטוח, ניטרלי ולא שיפוטי, כזה שמאפשר לדבר על הכאבים, הבעיות והקשיים מבלי שיהיה צורך של אחד הצדדים להתגונן.
חשוב לזכור!
יעוץ זוגי יכול לשנות את מערכת היחסים שלכם, וברוב הפעמים צריך שניים כדי שזה יקרה.
העובדה שצד אחד לא רוצה ללכת לא מעידה על כך שהקשר נגמר (אלא אם תבחרו בכך) ואפשר גם ללכת לבד ולקבל תמיכה והכוונה, לעשות עבודה אישית ובירור מעמיק על החלק שלכם בקושי הזוגי.
כשהולכים לייעוץ זוגי לבד זה יכול לשמש מודל לחיקוי כתוצאה מהשינוי החיובי שאתם מביאים ויכול לגרום לצד השני לרצות את זה גם לעצמו. בנוסף, גם התנהלות אחרת שלכם בתוך המערכת הזוגית יכולה להשפיע עליה לטובה.
האחריות על איכות חייכם היא שלכם בלבד!
וכשאתם מרגישים שדי! כי משהו כבר חייב להשתנות, אל תתפשרו, היו אסרטיביים ותיזמו.
היו קשובים לכך ותבינו שזה בסדר גם אם הם חושבים אחרת.
コメント